Investeer nu in de beveiliging van je ramen en deuren!

16/02/2017

Met de  verschillende bouwbeurzen die net voorbij zijn of er nog aankomen is het dé ideale gelegenheid om in de beveiliging van uw woning te investeren. Tijdens deze beurzen zal je namelijk allerlei nieuwe ideeën opdoen en een hoeveelheid aan nieuwe materialen en trends ontdekken. Je kan nu alvast aan de slag gaan met volgende inbraakpreventieve maatregelen:

Enkele goede gewoonten

-Leg kostbare voorwerpen niet op plaatsen die men door het raam ziet.

- Ben je niet thuis? Laat je ramen dan zeker niet open in een kantelstand.

- Laat geen sleutels op je raamsloten zitten, zeker niet als de dief die van buitenaf ziet. Anders moedig je hem aan om het raam in te slaan, of een gaatje te boren in de stijl ter hoogte van de kruk. Langs die smalle opening geraakt hij gemakkelijk bij het slot. Bewaar je sleutels dus op een veilige plaats!

-Doe je deuren altijd op slot, ook als je maar even weg bent! Dieven gaan met een haakje door bv. de brievenbus en bedienen zo de deurkruk om binnen te geraken. De enige remedie hiertegen: deuren volledig op slot draaien en de sleutel eraf halen!

-Controleer altijd wie er bij je aanbelt. Kun je de bezoeker niet zien door het raam? Installeer dan een kierstandhouder* of een deurspion*. Mag het wat meer kosten? Opteer dan voor een parlofoon of videofoon.

-Koop altijd kwaliteitsvolle producten die voldaan aan de Europese normen ‘1627-1630’ (minimale weerstandsnormen)

De diefstalpreventieadviseur*

Vergeet niet dat u een beroep kan doen op uw diefstalpreventieadviseur om te controleren of uw woning goed beveiligd is tegen inbraken.  Tevens kan hij meer informatie geven over de kwaliteit van de inbraakbeveiligende producten.

Bovendien is deze dienst volledig gratis. Neem contact op met de preventiedienst voor meer informatie (050 636 530)

Denk aan de premie voor inbraakpreventie

In Blankenberge kan u in aanmerking komen voor een premie rond inbraakpreventie.  U dient voor de aanvang van de werken wel een advies ontvangen te hebben van de preventiedienst.  Dit advies is gratis en vrijblijvend. 

*Kierstandhouder: een hendel met een beugel die ervoor zorgt dat de deur op een kier blijft staan. Zo vermijd je dat ongewenste bezoekers binnenglippen in je woning.

* Deurspion: een kijkgaatje in de voordeur. Zo zie je wie er aanbelt, vóór je de deur opent.

*Diefstalpreventieadviseur: speciaal opgeleide politieman of gemeenteambtenaar die op uw verzoek persoonlijk en praktisch, kosteloos en vertrouwelijk, advies geeft over de beveiliging van uw woning tegen inbraken of diefstallen/aanslagen in uw handelszaak.  

eerste | vorige | ... | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ... | volgende | laatste