Afwezigheidstoezicht

U plant een vakantie in binnen- of buitenland of bent gewoon een langere periode van huis weg: zorg er dan voor dat uw woning geen makkelijk doelwit is voor inbrekers. Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die U kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken.  U kan hiervoor gratis en vrijblijvend een advies bekomen van onze medewerkers.   Een bijkomende maatregel is uw afwezigheid te melden bij onze diensten. Door het seinen van uw afwezigheid weten wij dat u er een tijdje niet bent. Dit is voor ons reden genoeg om uw woning extra in de gaten te houden. De politie en het preventieteam zullen meer frequent in uw buurt toezicht houden.

Bovendien wordt er een rondgang langs de woning gedaan om te zien of alles in orde is. Via een berichtje in de bus en een opvolgingsbrief informeren wij u over de momenten van toezicht. Een aanvraagformulier kunt u nog steeds zelf komen invullen bij het onthaal van het commissariaat (of hier downloaden en afprinten) maar u kan ook via Police-on-web aangifte doen van een afwezigheidsmelding. Het is gratis en eenvoudig aan te vragen.  Het woningtoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden.U kan tot het systeem van elektronische aangifte Police-on-web toegang verkrijgen via de website www.police-on-web.be.

Tot onze spijt kunnen wij echter niet garanderen dat het afwezigheidstoezicht de inbreker uit uw woning zal weghouden. Wij rekenen hiervoor ook op uw medewerking. Vraag vóór uw afwezigheid een inbraakadvies aan bij de preventiedienst!